Palloseura ja AIK pelasivat lauantaina Suomi-sarjan playoffsien avauskierroksen toisen ottelun. Ottelu päättyi isäntien voittoon lukemin 6-2 (1-1, 1-0, 4-1).

Avauserää oli pelattu 1:43, kun Samuli Suojanen laukoi isännät johtoon keskiviikon jatkoaikasankari Henri Lehtosaaren syötöstä. Palloseura kesti avauserässä alivoiman, joka tuli väärästä vaihdosta. Erän viimeisellä minuutilla Joni Vuorela syötti ja Eetu Moberg upotti komeasti 1-1 tasoituksen ajassa 19:06. Toinen syöttäjä oli Samuli Virtanen. Palloseura hallitsi hienokseltaan avauserää, josta kertovat torjunnat. Tomi Risteli AIK-maalilla torjui 13 kertaa ja Henri Viitala 6 kertaa.

AIK:lle kyseenalainen johtomaali

Palloseura pääsi heti toisen erän alkuun ylivoimalle, kun AIK:n Jari Löfmän joutui jäähylle kampituksesta. AIK sai kuitenkin erikoistilanteen parhaan paikan, kun Lehtosaari karkasi läpi, mutta Viitala torjui hienosti. 23 minuutin kohdalla puolestaan Palloseura joutui alivoimalle, kun Eetu Salmela joutui boxiin kiinnipitämisestä. AIK siirtyi uudelleen johtoon ajassa 29:51. Maalia edelsi tilanne, jossa tuomarit puhalsivat pitkän kiekon, vaikka AIK:n puolustaja katseli lähes vierestä, kun kiekko lipui yli päätyviivan. Seuranneesta aloituksesta Mikko Tauriainen pääsi ohjaamaan kiekon tolpan kautta ohi Viitalan. Heti seuraavalla minuutilla Niklas Saha joutui jäähylle kampituksesta. Palloseura kesti av:n Viitalan parin hyvän torjunnan ansiosta. Erän viimeisellä minuutilla Risteli pompotteli Antti Tenkasen vedon, mutta ehti peittämään reboundin. Torjunnat toisessa erässä Risteli 12, Viitala 13.

AIK ottaa niskalenkin

Kolmas erä ehti vanhentua vain puoli minuuttia, kun Tommi Takaveräjä kirmasi irtokiekon perään ja AIK:n Ville Vittaniemi joutui koukkaamaan. Ylivoima ei kuitenkaan toiminut tälläkään kertaa. AIK pääsi helpohkosti 3-1 johtoon, kun Jere Pitkälä pääsi siirtämään irtokiekon verkkoon ajassa 43:25. Lisää vaikeuksia tuli ajassa 45:48, kun Antti Hellsten käänsi maalin kulmalta kiekon ohi Viitalan ja AIK siirtyi jo 4-1 johtoon. Heti maalin jälkeen FPS:n parasta antia tänään ollut Moberg – Vuorela – Aleksi Karlsson pyöritti peliä hienosti, mutta Risteli torjui putkeen 3-4 laukausta. Ajassa 49:19 Pitkälä huijasi Viitalan poikittaisliikkeeseen, tuikkasi 5-1 ja tämä riitti Viitalalle, jonka korvasi playoff-debyyttinsä tehnyt Valtteri Valtonen. Palloseura onnistui iskemään 5-2 kavennuksen ajassa 51:36. Antti Tenkanen syötti päädystä ja Juuso Hämäläinen kiersi Ristelin. Kunnon kiriä Palloseura ei oikein saanut aikaiseksi, ja kun Mikko Jaakkola joutui jäähylle kolmisen minuuttia alkoi homma käydä vaikeaksi. Palloseura kehitteli alivoimalla hyvän paikan, mutta Risteli onnistui torjunnassaan. Viimeisen minuutin alkaessa Eetu Salmela joutui pukukoppiin jalkapyyhkäisystä saaden ottelurangaistuksen. AIK onnistui vielä ajassa 59:10, kun Jari Löfman laukoi yläriman alle numeroiksi 6-2, jotka jäivät loppunumeroiksi. AIK siirtyi samalla sarjassa 2-0 johtoon, joten sarja on katkolla huomenna Forssassa.

2 tähteä Eetu Moberg

1 tähti Tommi Takaveräjä