Forssan Palloseuran kausi jatkuu tulevana lauantaina kotiottelulla Tampereen KOOVEE:ta vastaan. Jo SM-Liiga ajoilta lähtien samoissa sarjoissa pelanneet perinteekkäät seurat eivät ole kohdanneet vielä toisiaan tällä kaudella, joten odotettavissa on varsin mielenkiintoinen matsi, etenkin kun Vihreiden kokoonpanossa nähdään ensimmäistä kertaa seuran tuore hankinta Vikke-Werner Lampén. Ottelu alkaa Forssan Jäähallissa kello 17.00.

FPS ja Dynamo kohtasivat toisensa menneellä kaudella kaksi kertaa. Näissä peleissä kotijoukkueena pelannut osapuoli oli vahvoilla, sillä Dynamo vei kaksikon ensimmäisen kohtaamisen Tampereella 6-2 ja FPS toisen Forssassa 6-3 lukemin. FPS:llä 59 pistettä, KOOVEE:lla 48 FPS lähtee lauantain otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Vihreät ovat pelanneet kuluvalla kaudella 31 ottelua, joista Asko Rantasen suojateille on kirjattu 20 voittoa ja 11 tappiota. Näistä tappioista kolme on tullut viimeiseen neljään otteluun. KOOVEE puolestaan lähtee lauantain otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Dynamo on pelannut kuluvalla kaudella 29 ottelua, joista heille on kirjattu 16 voittoa ja 13 tappiota. FPS:n tavoin KOOVEE:lla on ollut viimeaikoina vaikeampaa, sillä joukkueelle on kirjattu viisi tappiota viimeiseen kuuteen otteluun.

Teemat kamppailulle

FPS pääsi ennen vuodenvaihdetta hyvään lentoon ja esitti kaukalossa pirteää peliä. Tauon jälkeen joukkueen ilme on ollut kuitenkin jotain muuta kuin odotettu, sillä Vihreiden esityksiä ovat varjostaneet virheet ja huolimattomuus. Lauantain ottelun teemat tulevatkin löytymään huolellisuudesta, sillä kahdessa edellisessä kotimatsissa FPS on hukannut kymmenkunta täysin varmaa maalipaikkaa juurikin huolimattomuuden vuoksi.

Seuraa heitä

FPS:ltä seurantaan kannattaa ottaa Jukka-Pekka Kurtelius, Juuso Hämäläinen ja Antti Salonen. Kurtelius ja Hämäläinen ovat vihreiden parhaita pistemiehiä. ”Jukkis” on iskenyt Vihreille kuluvalla kaudella 30 ottelussa tehot 14+21 ja Hämäläinen 27 otteluun tehot 13+18. Salonen puolestaan on liukasjalkainen puolustaja joka pystyy kuskaamaan kiekkoa pitkin kenttää oman mielensä mukaan. Valitettavan vähän näitä kiekollisia ratkaisuja on kuitenkin nähty viime peleissä.

KOOVEE:lta seurantaan kannattaa ottaa Jimi Palanto, Janne Anttila, Antti Törmänen, Mikko Sulonen, Sami Kaislehto ja Henri Tokee. Palanto on viimeistellyt joukkueelle 28 otteluun komeat 23+24 tehot, kun taas Anttila 26 otteluun tehot 16+18. Törmänen, Sulonen ja Kaislehto ovat viimeistelleet kukin yli kymmenen maalia tällä kaudella. Etenkin Forssasta vuosi sitten keväällä Lempäälään siirtynyt Sami Kaislehto on ollut liekeissä, sillä hyökkääjä on nakuttanut Dynamosta peliaikaa hakiessaan 11 otteluun 20 tehopistettä (11+9). Tokee tuli Joukkueeseen reilu viikko sitten II-divisioonan RuoSKasta. Hyökkääjä on varsin liukasjalkainen kaveri, joka omaa hyvät kädet, joten hänen kanssaan pitää olla hereillä.