Forssan Palloseuran mennyt viikonloppu oli pisteiden valossa pettymys, sillä Asko Rantasen soturit joutuivat myöntämään niin KJT:n kuin myös AIK:n paremmaksi viikonlopun kotiotteluissa. Tappioita ei kuitenkaan jääty murehtimaan joukkueessa, sillä tulevana keskiviikkona Vihreiden kausi jatkuu Porissa, jossa vastaan asettuu Karhu HT.

FPS:n kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Porin Karhu HT:tä vastaan. KHT osoittautui menneellä kaudella erittäin vaikeaksi joukkueeksi FPS:lle, sillä porilaiset veivät kaksikon kaikki kuusi kohtaamista, näistä neljä vieläpä hyvin selvin lukemin. Näitä menneen kauden kohtaamisia ei kuitenkaan kannata muistella, sillä molemmissa joukkueissa tapahtui kesän aikana melkoisesti muutoksia.

Molemmilla kaksi tappiota alla

FPS lähtee keskiviikon otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Vihreät ovat pelanneet kuluvalla kaudella 13 ottelua, joista seitsemän on päättynyt voittoon ja kuusi tappioon. Karhu HT puolestaan on pelannut kuluvalla kaudella 12 ottelua, joista neljä on päättynyt voittoon ja kahdeksan tappioon. Joukkueen sijoitus sarjataulukossa on viimeinen.

Vaikka keskiviikon taisteluparilla on sarjataulukossa 11 sijaa eroa, ei FPS:llä ole varaa matkata Poriin takkiauki, sillä Karhu HT omaa hyvän joukkueen, kunhan se saa kaikki pelurit jalkeille. Hyvästä joukkueesta kertoo myös se, että porilaiset ovat kaataneet Nokian PYRY:n tällä kaudella kaksi kertaa. Vihreillä samaista seuraa vastaan ei ollut mitään palaa Forssassa pelatussa ottelussa.

Ottelun teemat

FPS:ää näpäytettiin jo perjantaina sormille, kun Vihreät taipuivat kotikentällään KJT:lle 5-8. Tuo peli oli kokonaisuudessa Vorssalaisilta täysin luokaton esitys, sillä viisikkopelaamisesta ei tullut yhtään mitään. Sunnuntain ottelussa AIK:ta vastaan Rantasen miehistö osoitti hyvää joukkuepeliä, mutta joutui taipumaan oululaisille pitkälti hyvän erikoistilannepalaamisen myötä.

Keskiviikon teema onkin viisikkopelaaminen ja tylyys. Alkukausi on osoittanut, että FPS pystyy haastamaan jokaisen joukkueen hyökkäyspäässä, mutta viisikko- ja puolustuspelin on parannuttava, jotta kunnollisesta sijoituksesta pystytään taistelemaan jo runkosarjassa. Tämä vaatii myös sitä, että hyökkäyspäähän kovia joukkueita vastaan pitää saada lisää röyhkeyttä.

Tämän vuoksi Karhu HT onkin erinomainen vastustaja FPS:lle, sillä Porissa on pari kentällistä todella kovia pelaajia. Joukkueen suurimmaksi ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että pelaajia ei saada riittävästi jalkeille, etenkään vieraspeleihin. Tästä hyvänä mainintana on se, että FPS lainasi alkukaudesta puolustaja Sebastian Crystalin porilaisten vieraskiertueelle, kun joukkueen omat loppuivat kesken.

Seuraa heitä

FPS:ltä seurantaan kannattaa ottaa kapteeni Jukka-Pekka Kurtelius, joka johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä ja valittaneen hyvin todennäköisesti myös lokakuun pelaajaksi, mikäli äänestyksessä ei satu mitään kummia. Kurteliuksen lisäksi vihreiltä kannattaa ottaa seurantaan puolustaja Antti Salonen, joka kuuluu lähes illasta toiseen kentän näkyvimpiin pelaajiin.

Karhu HT:lta seurantaan kannattaa ottaa maalivahti Niklas Lehti, joka on ollut varsinainen peikko vihreille. Lehden lisäksi seurantaan kannattaa ottaa hyökkääjä Samuli Virkkunen ja Jesse Laaksonen. Virkkunen on yksi Suomi-sarjan parhaita hyökkääjiä, kun taas Laaksonen on Lehden tavoin kurittanut Palloseuraa ottelusta toiseen.