Palloseura jatkoi vuoden 2019 pelit avaavaa vieraskiertuettaan Sunnuntaina Jyväskylässä D-Kiekon vieraana yövyttyään Kuopiossa Kajaanin pelin jälkeen.

Palloseura aloitti vierasottelun D-Kiekkoa vastaan pienellä hallinnalla mutta kovin vaarallisia vaarallisia tilanteita ei syntynyt. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Samuli Virtanen katkoi hyvin D-Kiekon avauksen mutta ei onnistunut yllättämään D-Kiekon maalilla pelannutta Manu Lähteenmäkeä. Tästä puolisen minuuttia eteenpäin ja D-Kiekko meni 1-0 johtoon, D-Kiekko nousi vastahyökkäykseen Atte Töyryn toimesta ja Olli Hakalan veto pomppi Topi Salokannaksen suojista juuri ja juuri yli maaliviivan ajassa 3:39.

Palloseura sai hyvän mahdollisuuden tasoitukseen kun isäntien Jesse Jääskeläinen kolhi Miku Ronkaista korkealla maillalla ja sai 2+2 minuutin rangaistuksen. D-Kiekon maali oli kuitenkin noiduttu ja Lähteenmäki venyi huipputorjuntoihin mm. Eetu Mobergin ja Aleksi Karlssonin hyvien vetojen eteen. D-Kiekolla oli alivoimalla myös tilaisuutensa kun Atte-Aleksi Narsakka karkasi läpi mutta Topi Salokannas torjui varmasti.
Palloseuran tasoitus syntyi erän puolivälin jälkeen, ajassa 10:17. Veeti Vuorio näki laidasta keskellä maalille nousevan Miku Ronkaisen ja Miku viimeisteli varmasti. Maalin toinen syöttäjä oli Joona Tala.

Erän lopun Palloseura joutui enimmäkseen tappamaan alivoimaa, ensin Joni Vuorela istui koukkaamisesta ajassa 11:36 ja ajassa 14:26 päätuomari Juuso Aaltonen katsoi Mikko Saikkosen puhtaan taklauksen pelirangaistuksen arvoiseksi joten siitä mentiin sitten 5 minuuttia alivoimalla. Palloseuran alivoima oli kuitenkin rautaa ja Topi Salokannas joutui koko erässä torjumaan vain 5 kertaa. Lähteenmäki puolestaan torjui 10 Palloseuran laukausta.

Heti toisen erän alussa Eetu Moberg joutui jäähylle kyynärpäätaklauksesta ajassa 20:17, Aleksi Karlsson ja Jyri Waajakoski nousivat alivoiman aluksi hyvin vastaiskuun mutta kiekkoa ei kuitenkaan saatu verkkoon. Lopun jäähynkin Palloseura kesti helposti. Hetkeä myöhemmin D-Kiekon Teemu Siironen nappasi kiekon keskialueella Palloseuran alimmalta pelaajalta ja karkasi läpi mutta Topi Salokannas oli jälleen rautaa.

Palloseura meni 1-2 johtoon ajassa 23:46 , Veeti Vuorio syötti jälleen hienon poikittaissyötön joka tavoitti Ronkaisen ja Miku laukoi komeasti illan toisen maalinsa, toinen syöttäjä oli Otto Rantanen.
29 minuutin pelin jälkeen Roope Rohamo katkoi hyvin D-Kiekon hyökkäykseen lähdön ja järjesteli maalille tilanteen jonka seurauksena Antti Karjalainen joutui koukkimaan ja lähti jäähylle. Palloseuran yv oli kuitenkin heikkoa ja lopulta Henri Niemi nappasi keskialueella kiekon ja karkasi läpi onnistuen iskemään alivoimalla pelin tasoihin ajassa 30:40.

Ajassa 31:44 Siironen ja Palloseuran Mikko Pehkonen passitettiin jäähylle väkivaltaisuudesta ja tasavajaalla ehdittiin pelata vain 5 sekuntia kun Palloseura meni 2-3 johtoon, Jyri Waajakoski nappasi kiekon D-Kiekon maalin takana ja tavoitti maalilta Aleksi Karlssonin joka viimeisteli tutun tehokkaasti. Tuomarin pilli oli herkässä jatkossakin ja Joona Tala joutui jäähylle ajassa 34:29 kiinnipitämisestä. Tällä kertaa D-Kiekon ylivoima tuotti tulosta kun Valtteri Tiaisen siniviivaveto upposi ajassa 35:55 ja numerot olivat 3-3.

Palloseura meni kuitenkin jälleen johtoon ajassa 36:38 kun Peteris Pujats nousi vauhdilla maalille ja painoi kiekon alakulmaan, syöttäjinä 3-4 maaliin olivat Samuli Virtanen ja Joona Vainio. Aleksi Karlsson joutui vielä kympille ajassa 38:01 kun huitaisi vastustajan mailan vihellyksen jälkeen D-Kiekon pelaajan käsistä.

D-Kiekon tasoitus oli lähellä kolmannen erän neljännellä minuutilla mutta puolustaja Juho Häyrisen veto kilahti tolppaan. Palloseura pääsi pian tämän jälkeen ylivoimalle D-Kiekon väärän vaihdon seurauksena mutta ylivoima ei tuottanut toivottua tulosta.
Hetken kuluttua Roope Rohamo taklattiin rumasti oman maalin takana päätyyn ja nyt ei pilli soinut vaikka aihetta olisi ollut. Rohamon keräillessä itseään ylös D-Kiekko järjesteli laukaisupaikan keskelle Olli Hakalalle joka laukoi tasoituksen ajassa 47:50.

Miku Ronkaisella oli 52 minuutin kohdalla hyvä paikka iskeä illan kolmas osumansa mutta veto kilahti tolpan kautta ohi. Erän loppupuolella Joona Vainio joutui jäähylle pelikellon näyttäessä 57:15, alivoima toimi hyvin ja jäähyltä päästyään Vainio nosti Palloseuran hyökkäykseen mutta Otto Rantanen ei onnistunut viimeistelemään. D-Kiekolla oli vielä aivan lopussa paikka mutta Salokannas selvitti joten ottelu eteni jatkoajalle numeroissa 4-4.

Aleksi Karlsson karkasi jatkoajalla läpi ja Henri Niemi koukki jäähyn arvoisesti ajassa 60:28. Jyri Waajakoski laukoi ylivoimalla kiekon maalin mutta osuma hylättiin kun maalin edustalla oli Karlssonin maila korkealla. D-Kiekko puolestaan sai yv-mahdollisuuden ajassa 64:10 kun Samuli Virtanen joutui jäähylle. Eetu Moberg otti pari komeaa bloggia mutta D-Kiekko pääsi laukomaan voittomaalin maalin kulmalta kolme sekuntia ennen jatkoajan loppua Henri Niemen toimesta joten D-Kiekko sai 2 pistettä ja meidän oli tyytyminen yhteen pisteeseen.

3 tähteä Miku Ronkainen
2 tähteä Veeti Vuorio