Suomi-sarjan välierät Palloseuran ja D-Kiekon välillä pyörähtivät tiistai-iltana käyntiin Forssan Jäähallissa.

D-Kiekko sai heti alussa ylivoiman kun Joni Leppikoski komennettiin kampituksesta jäähylle ajassa 1:52. Palloseura selvitti alivoiman vaikeuksitta mutta ajassa 4:21 vieraat ottivat johdon puolustaja Oskari Asikaisen laukauksella.
Seuraavalla minuutilla Jukka-Pekka Kurteliukselle pedattiin tasoituspaikka mutta veto meni yli.
8 minuutin kohdalla ykkösketju Waajakoski-Kurtelius-Tikka pyöritti vahvasti mutta kiekkoa ei saatu ohi Antti Makkosen D-Kiekon maaliin.
Palloseura tuli tasoihin ajassa 10:20, Miku Ronkaiselle pelattiin Leevi Kanniston toimesta hieno poikittaissyöttö toiseen laitaan ja Miku paineli täydellä höyryllä maalille ja siirsi kiekon alanurkkaan ohi Makkosen, tilanne 1-1.
Hyvässä vireessä ollut Miku Ronkainen oli lähellä toista osumaa neljännellätoista minuutilla mutta Makkosen torjunta onnistui. Hetken kuluttua myös Eetu Salmelalla oli hyvä maalipaikka mutta tämäkään ei tuottanut tulosta.
18 minuutin kohdalla Jukka-Pekka Kurtelius sai yrittää rangaistuslaukauksesta johtomaalia mutta nosti ohi. Rankkari tuomittiin kun Aki Karvonen kaatoi läpiajoon pyrkineen Kurteliuksen. Erän loppu oli Palloseuran painostusta, kuitenkin ilman tulosta joten toiseen erään lähdettiin numeroista 1-1.

Ajassa 21:40 D-Kiekon maalintekijä Oskari Asikaisen joutui jäähylle poikittaisesta mailasta. Ensin Jukka-Pekka Kurtelius sai kokeilla maalinkulmalta mutta Antti Makkonen venyi komeaan torjuntaan. Ajassa 23:05 kuitenkin helahti ja Palloseura otti 2-1 johdon. Miku Ronkainen laukoi illan toisen maalinsa, maalin syöttivät Totte Moberg ja Eetu Salmela.
D-Kiekon Henri Niemellä oli hyvä tasoituspaikka kun hän karkasi puolustuksen keskeltä läpi mutta Petrus Lintonen torjui varmasti.
Palloseura sai pian uuden yv-mahdollisuuden kun D-Kiekko syylistyi väärään vaihtoon. Tämä yv oli tehotonta ja numerot säilyivät tilanteessa 2-1.

Leevi Kannisto joutui korkeasta mailasta jäähylle erän puolivälissä. D-Kiekon ylivoima jäi minuutin mittaiseksi kun Juho Nyman huitoi Palloseuran maalin tuntumassa ja joutui jäähylle. Palloseura pyöritti hyvin tultuaan täysilukuiseksi mutta Antti Makkonen D-Kiekon maalilla kesti.
D-Kiekko onnistui tasoittamaan pelin ajassa 33:39 kun Valtteri Tiainen laukoi suoraan Ville Hakalan päätysyötöstä numeroiksi 2-2. Erän lopulla Miku Ronkainen kiersi vauhdilla maalin ja oli itse vahvasti sitä mieltä että kiekko kävi maalissa mutta tuomari oli asiasta eri mieltä.

Palloseura pyöritti vahvasti kolmannen erän viidennellä minuutilla ja D-Kiekon Juho Taskinen sai koukkaamisesta jäähyn. Puolen minuutin kuluttua Miku Ronkaiselle annattiin erikoinen rangaistus ja puntit tasoittuivat. Mikua rikottiin mutta tuomari katsoi että oli toisin päin. Heti perään Jyri Waajakoski nousi tasavajaalla hyökkäykseen ja Eetu Elonen rikkoi Jyriä ja joutui puolestaan jäähylle. Palloseura pääsi siis 4vs3 ylivoimalle ja tämä tuotti tulosta. Jyri Waajakoski nousi keskeltä maalille ja siirsi kiekon Makkosen selän taakse ajassa 45:42. Maalin syöttivät J-P Kurtelius ja Joona Tala.
D-Kiekko sai ”ilmaisen” tasoituksen kun Petrus Lintonen meni maalin taakse pysäyttämään kiekkoa mutta puolustus ei tullutkaan hakemaan kiekkoa ja D-Kiekon Samuli Yliniva pääsi väliin ja syötti luukulle josta Vili Vesalainen laukoi tyhjiin ajassa 48:24.
Ajassa 50:55 Kristian Tikkaa taklattiin rumasti päädyssä ja D-Kiekon Joni Kallio sai röhellyksestään 2+10 minuutin rangaistuksen. Ajassa 52:33 Kristian Tikka puolestaan joutui jäähylle vieraat pääsivät pelaamaan puolitoista minuuttia ylivoimaa.
Viimeisellä minuutilla Miku Ronkainen tuli jälleen vauhdilla maalille mutta ei saanut kiekkoa maaliin.
D-Kiekko sen sijaan onnistui ajassa 59:29 kun Olli Palsola laukoi etukulmasta ohi mutta kiekko pomppasi päädystä suoraan maalin toisella tolpalla päivystäneelle Konsta Jääskeläiselle joka pääsi laukomaan suoraan etukulmasta kiekon verkkoon ja D-Kiekko meni 3-4 johtoon hieman erikoisen kuvion päätteeksi. Palloseura otti aikalisän ja Petrus Lintosen pois maaliltaan mutta tasoitusta ei syntynyt joten D-Kiekko otti ensimmäisen kiinnityksen sarjan voittoon. Palloseuralla on heti torstaina mahdollisuus tasoittaa sarja kun pelit jatkuvat Jyväskylässä. Lauantaina pelataan jälleen Forssassa.

Vastus oli odotetunlainen. Vähän ote kirposi ottelun lopussa ja tuloksena harmillinen lopputulos meidän kannalta. Ei muuta kun kohti torstaita ja latinki tappiin. Sarja on vasta alussa! Huolellisuutta lisää ja sarja tasoihin torstaina kommentoi päävalmentaja Asko Rantanen ottelun jälkeen.

3 tähteä Miku Ronkainen

2 tähteä Jyri Waajakoski