Päävalmentaja Asko Rantanen niputtaa yhteen päättyneen kauden ja miettii tulevaa. Myös Vorssalainen negatiivisyys ja yleinen Forssalaisen urheilun tila otetaan käsittelyyn. 

Viime kausi

Runkosarja ja Jatkosarja

-Kyllä tosiaan viime kausi runkosarjan osalta oli meiltä maksimisuoritus, tavoite oli päästä kuuden sakkiin ja sinne päästiin neljäntenä yli kahden pisteen keskiarvolla ja jatkosarjassa keräsimme toiseksi eniten pisteitä ja sijoitus parani kolmanneksi lähes kahden pisteen keskiarvolla, ei se oikein paremmin olisi voinut mennä. Tottakai se harmittaa , ne sijat 1 ja 2 olisivat myös olleet otettavissa mutta nää pelit ovat pienistä asioista kiinni. Ja lisäksi tammikuussa peli oli sellaisessa kuosissa että usko oli kova että me voitetaan koko sarja ja näyttikin siltä , me ei oltas sillä pelillä tässä sarjassa hävitty kellekkään.

Playoffs

Mutta tietysti sitten tultiin playoff vaiheeseen ja iskukyky hieman heikkeni. Loukkaantumisia tuli ja sairastapauksia alkoi tulla. Ja silloin kun mennään playoff-maailmaan silloin pitää olla parhaimmillaan ja miehet iskussa , ja nyt se bragasi siltä osin. Pelattiin hyviä pelejä mutta ei ihan riittänyt KOOVEE:tä vastaan.

Hämäläinen sai jatkosarjan viimeisessä ottelussa todella kovan viiden ottelun pelikiellon ,tästä voi olla montaa mieltä, varmasti tapahtui taklaus mutta käsittely kesti viikon ja kurinpitäjä antoi pelikiellon sillä perusteella että vastustaja loukkaantui omien sanojensa mukaan, en tiedä oliko edes lääkärissä käynyt. Kyllä nää pitäs perustua faktatietoihin, kamera kuvaa voidaan katsoa jälkikäteen mutta kyllä lääkäriltä pitäisi tulla selkeä viesti että on todella loukkaantunut, ei voi tulla olettamuksia näissä jutuissa. Karjalainen oli pois ja Jeffrey (Lawman) pelasi todella rikkonaisen playoff-sarjan. Lisäksi monet pelasivat vahvasti puudutettuina , nämä kaikki vaikuttivat tietenkin iskukykyyn.

Siirtorajalla menetettiin Lehtimäki ja Tikka ja tämä oli minulle yllätys, uskoin että pojat jatkavat täällä , molemmat pelaajat olisin halunnut pitää. (Toim. huomautus: Seura etsi viimeiseen asti vahvistuksia mutta ainoa joka saatiin hyökkäyspäähän oli Vili-Jesper Koivula joka loukkaantui jatkosarjan viimeisessä ottelussa)  Uskon vakaasti jos me oltaisiin parhaalla nipulla päässeet pelaamaan ensimmäistä playoff-kierrosta niin olisimme olleet varmasti jatkossa KOOVEE sarjasta sillä näillä miehillä jotka olivat pelikunnossa pelattiin hyvää ja laadukasta kiekkoa kokenutta vastustajaa vastaan. Pitää muistaa että KOOVEE oli keski-iältään lähes 10-vuotta vanhempi joten kokemuksella on tietenkin merkitystä playoff peleissä. Ja tietenkin playoff otteluissa tarvitaan myös ripaus onnea maalin peleissä , että kummalle se lähtee pomppimaan.

Puolustus

Puolustuspäässä otettiin tosi isoja kauden aikana kehitysaskeleita monessakin suhteessa ja yksittäiset pelaajat ovat menneet todella hienosti eteenpäin. Puolustuspeli oli yksi juttu joka täytyi saada pitämään ja mielestäni onnistuttiin tässä erittäin hyvin sillä päästettyjen maalien keskiarvo pieneni edelliskaudesta. Koko puolustuspeli oli parempaa ja yksittäiset puolustajat, selkeää eteenpäin menoa kapealla rosterilla, ikäviä pitkiä loukkaantumisia , koko ajan niinkun hieman vajaamiehisenä mutta sieltä ne taidot karttuu kun joutuu paljon pelaamaan. Esimerkkinä Mikko Pehkonen , Mikolla on aina ollut potentiaalia, nyt kun tuli peliaikaa ja vastuuta hän otti sen oman paikkansa ja näytti että hän on ehdottomasti tämän sarjan pelaaja ja kehityskäyrä oli jälleen kerran oikeaan suuntaan.

Maalivahdit

(Toimittajan johdattelu: Maalivahti peli oli onnistunutta , millainen rooli oli mv-valmentaja Ville Nyröselle? )  –Ville teki huikeaa työtä kolmikon kanssa ja teki muutenkin paljon hommia taustalla. Esimerkiksi taustatyötä vastustajista ja tilastointia koska ei tässä ihan joka paikkaa pysty itse repeemään. Ja varsinkin maalivahdit saivat valmennuksesta hyvää energiaa ja koko kolmikko pelasi mielestäni hyvällä tasolla koko ajan. Aina ketä olikin tolppien välissä niin homma hoituu, se oli kyllä kiitettävää suoritusta sillä puolella koko kauden.

Hyökkääjät

Ehkä hyökkäyksessä pieniä ongelmia maalinteon suhteen mutta tämä parani jatkosarjaan ja siellä tehtiin maaleja ihan kärjen tahtiin. Tää on sellaista oppia , kun laitetaan toista osa-aluetta kuntoon niin ehkä sieltä toiselta puolelta jää jotain tekemättä. Mutta hyökkääjät olivat taas vuoden vanhempia ja valveentuneempia , mun mielestä sellaista fiksua pelaamista kaiken kaikkiaan.

Tuleva kausi

(Toimittajan johdattelu: Teit juuri sopimuksen ja sinulla alkaa kolmas kausi päävalmentajana) Niin tuohon sopimuskuvioon mennäkseni oli hienoa että taas päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen että päästiin allekirjoittamaan jatko mutta lähtökohtaisesti sovittiin alunperin kolmesta kaudesta eli käytetään viimeinen optio pois. Keväällä pitää aina vetää hieman happea ja miettiä onko onnistunut siinä omassa jutussaan ja onko seura tyytyväinen siihen hommaan mitä olen tehnyt. Jos valmentaa meinaa niin se on parempi olla hallilla eikä jäädä kotiin. Eihän näitä paikkoja niin pirusti ole ja oman kehityksen ja tulevaisuuden kannalta tämä on parhaita paikkoja olla joten turha tässä vaiheessa haaveilla ja haikailla eteenpäin, nämä sarjat pitää voittaa, sillä sitä omaa nimeäkin saa eteenpäin. Sitten voi tulevaisuudessa jossain muuallakin olla mutta kaikki tällähetkellä kaikki on täällä, niin kauan kun tulokset ovat hyviä ja seura on tyytyväinen.

Pelaajien kartoitus on tällähetkellä käynnissä, Wilu auttaa tässä jutussa ja yhdessä kokoamme joukkuetta. Edellis kauden pelaajille on kaikille mennyt infoa että he ovat kaikki tervetulleita myös tulevaan miehistöön. Otamme heihin yhteyttä ja sitten katsotaan kohtaavatko intressimme ja sitten aletaan sopimuksia sorvaamaan. Tällä hetkellä emme ole vielä yhtään sopimusta tehneet mutta eivät ne ensimmäiset kovin kaukana ole. Tottakai jonkun verran vaihtuvuutta tulee, meidän pelaajista ovat kiinnostuneet myös muut kuin me, myöskin ylemmistä sarjoista. Silloin me kilpailemme niillä pelimerkeillä joita meillä on mutta myöskin pelaajan kannattaa muistaa että aika täällä , peliaikaa tulee ja kaverit menevät eteenpäin. On lähtökohdat josta mennään eteenpäin. Tietysti yritetään viedä yksilöitä eteenpäin , jotkut ansaitsevat mestispaikan ja me tarvitsemme sitten uuden kaverin tänne tilalle mutta kaikille siis on infoa mennyt että täällä on jatkoa tarjolla jos halukkuutta löytyy.

Kausikorttikampanja 

(Palloseuralla alkoi juuri kausikorttikamapnja jossa kortti myydään erittäin edulliseen viidenkymmenen euron hintaan, mitkä ovat sinun terveiset että tämä 50€ kannattaa tähän korttiin sijoittaa) Aina ollut nirinää hinnoista ja nyt saa lunastettua lipun halvalla. Tälläinen laji jossa mennään ympäri Suomea, ei tämä ilman rahaa pyöri. Toivottavasti toi lähtee lentoon tosta ja saadaan katsojia halliin. Itsekin lunastan sieltäkautta sukulaisilla sun muille kortit . Ja tämä seutukunta tarvitsee innostusta, että ihmiset innostuisivat jostain . Mitä enemmän porukkaa olisi hallilla niin se tuo sitä fiilistä tähän joten toivottavasti mahdollisimman moni tarttuu tilaisuuteen.

Forssa urheilukaupunkina

Urheilukaupunkina Forssa, yleisesti ihmettelen hieman tätä laimeutta joka leimaa koko kaupunkia, missä se on se innostus ja intohimo?Forssan Lehtikään ei ottanut yhteyttä viimeisen pelin jälkeen , odotin vielä seuraavan viikonkin että joku tekisi jutun mutta ei kiinnostanut. Sandberg oli ilmeisesti lomalla sillä hänen kanssa on ollut miellyttävä toimia pari kautta mutta että kauden viimeisen pelin ei kukaan soittanut ja ottelu loppui jo klo 20.

Ja tämä laimeus ei koske pelkästään jääkiekkoa. Meidän osalta, varmasti olemme pelanneet erittäin hyvää lätkää, se on todistettu monta kertaa , että missä se urheilukeskustelu menee kaupungissa, ei ole oikein sellaista informaatiota ollenkaan. Mietitään paikkakuntia Keuruu, Lempäälä ja Iisalmi . Mahdollisesti Kalajoki tulevaisuudessa. Keuruu pelaa tällähetkellä (mestiksen) finaaleissa, pitäjässä on 10000 asukasta. Miten se paikkakuntana eroaa Forssasta, siellä pitää valtava innostus ja intohimo. Meillä on varmasti samanlaiset resurssit, meillä on paremmat olosuhteet täällä. Mutta mistä me saadaan kaivettua intohimo tätä tekemistä kohtaan? Siellä ei nimittäin ole mittään! (No KeuPa on tällähetkellä se Keuruun ykkösjuttu josta koko Keuruu tunnetaan ja on esillä tiedotusvälineissä, toimittajan kommentti) Meillä täällä ei mikään ole ykkösjuttu, täällä kaikki syö vähän toisiansa,nokitellaan ja keskustelu siitä miksei joku seura voisi nousta seuraavalle sarjatasolle, alkaa hirveä haloo siitä ettei ole sitä eikä ole tätä! Me ei uskalleta heittäytyä eteenpäin sillä mä uskon vakaasti että tällä alueella, tällä seutukunnalla on varmasti riittävästi rahaa, se ei ole siitä kiinni , jos me todella yhdessä halutaan mutta se vaatii että siinä on seurat, Forssan kaupunki ja yrityselämä yhdessä mukana koska se on edelleen parasta ja halvinta markkinointia Forssan kaupungille. Tosta kun menee yli 50 km:n päähän niin ei tätä Forssaa tunneta oikeastaan enää mistään , se on joskus tunnettu tietyistä jutuista. Mutta kun painellaan ympäri maakuntaa ja sulla on menestyviä urheilujoukkueita se on parasta markkinointia vieläkin mutta ei nää jutut parane jos seurat jätetään oman onnensa nojaan ja heti ollaan vetämässä mattoa jalkojen alta kun tulee pienikin vastoinkäyminen, ei se sitä voi olla. Usko ja sellainen halu muutoksiin ja sellainen positiivinen vire, meillä Forssassa voisi olla menestyviä urheilujoukkueita ja yksilöurheiliijoita mutta ei ne kasva sellaisessa negatiivisessä ympäristössä, sieltä ei tule mittään. Positiivisen kautta tämä pitää mennä, joka seuralla on vastoinkäymisiä niitä tulee mutta pitää mennä eteenpäin , näinhän se menee jos ei joku suutu niin mikään ei muutu. Jos Forssa ei pysty Mestis-seuraa tai koripallon mestaruussarja seuraa kantamaan niin mitä se kantaa? Ei se kanna yhtään mitään, kyllä se vain näin on että herätyskellojen pitää soida jokasuhteessa.

Yleinen negatiivisyys ja suoranainen kiusanteko pitää saada pois!

Forssa 12.4-18 Haastattelija Timo Tukia