Palloseura aloitti vuoden 2019 kohtaamalla Kajaanissa Suomi-sarjan kärkiottelussa Hokin.

Avauserässä Palloseura otti johdon 4:46 kun Peteris Pujats viimeisteli maalin edestä, syöttöpisteet Miku Ronkaisella ja Otto Rantaselle. Myös Hokilla oli hienoja paikkoja mutta Petrus Lintonen Palloseuran maalilla oli vahvassa vireessä ja piti Hokin nollilla avauserässä.

Toisessa erässä Palloseura oli hallitsevampi ja teki myös 2 komeaa maalia. Ensin ajassa 27:43 syntyi 0-2, Niklas Saha syötti maalin eteen josta Joona Vainio viimeisteli, Roope Rohamo oli maalin toinen syöttäjä. Ja 0-3 syntyi ottelun puolivälin jälkeen kun Miku Ronkainen vapautti oikea-aikaisella keskialueen syötöllä Veeti Vuorion läpi, Vuorion nätti harhautus ohitti Tomi Raution ja tilanne näytti tässä vaiheessa hyvältä Palloseuran kannalta etenkin kun lähes heti vieraat pääsivät ylivoimalle kun ex-FPS pakki Micke Niemelä lähti boxiin. Vuorion maalin toinen syöttäjä oli avausmaalin tavoin Otto Rantanen. Erän viimeisen minuutin alkaessa Palloseura sai vielä uuden yv:n kun Risto Mattila passitettiin jäähylle mutta Palloseuran yv ei oikein toiminut.

Kolmas erä siis alkoi Palloseuran minuutin ylivoimalla joka ei tuottanut tulosta ja sitten erän toisella minuutilla Hokki sai maalitilin auki, Heikki Klemetti syötti ja Oscar Leppänen viimeisteli kolmesta metristä ajassa 41:43. Nelisen minuuttia myöhemmin numerot olivat jo 2-3 kun Niko Saarenpää eteni keskeltä läpi ja viimeisteli varmasti. Heti seuraavalla minuutilla ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella Palloseuran paidassa pelannut Joona Tala joutui jäähylle ja Hokki pääsi ylivoimalle. Risto Mattila onnistui siniviivavedolla tasoittamaan ottelun ajassa 47:06. Palloseuran alivoimaa vaikeutti kun Joona Vainion maila hajosi alivoiman alussa. Palloseuran tuskaa lisäsi Mikko Pehkoselle tuomittu jäähy mutta tästä alivoimasta selvittiin.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Hokin Tuomas Komulainen joutui korkeasta mailasta jäähylle ja Palloseura sai yv-mahdollisuuden. Valitettavasti maalin tekikin Hokki kun Saarenpää karkasi alivoimalla läpi ja onnistui ujuttamaan kiekon verkkoon tolpan juuresta ajassa 51:45.

Palloseura sai vielä uuden mahdollisuuden ylivoima maalintekoon kun Anton Kokkonen joutui jäähylle ajassa 54:15. Ylivoima pyöri nyt kohtuullisesti mutta Rautio kesti. Viimeiset nelisen minuuttia Palloseura painosti hienokseltaan mutta tasoitusta ei syntynyt vaikka Palloseura otti Petu Lintosen penkille ajassa 59:06 ja painoi lopun kuudella viittä vastaan joten Hokin voittoputki sai jatkoa numeroin 4-3. Palloseura jatkaa edelleen sarjassa toisena.

Palloseuran maalilla Petrus Lintonen oli kaksi erää kuin muuri, avauserässä etenkin monta loistavaa pelastusta. Kolmannessa erässä Hokki Saarenpää pääsi kahdesti rokottomaan päästyään yksinläpi, avausmaali syntyi hyvästä poikittaissyötöstä.

Kahden erän jälkeen näytti vielä hyvältä ja hommat sujui mallikkaasti puolustuksesta hyökkäykseen, saatiin laukauksia aikaiseksi jonkin verran vastustajaa enemmän (omien tilastojen valossa) ja ennen kaikkea niitä maaleja. Kolmannessa erässä vaakakuppi näytti kääntyneen ihan toiseen suuntaan ja Hokki sai hallittua kiekkoa. Meidän pelaaminen meni aikalailla puurtamiseksi, syitä mietitään tässä matkalla Jyväskylän suuntaan. Levätään yön yli ja pelataan huomenna loppuun saakka kommentoi MV-valmentaja Ville Nyrönen ottelua.

Pelasimme kaksi erittäin hyvää erää, mutta nopea maali kolmannen erän alkuun toi Hokille hurmoksen, jota ei kärkijoukkueelle saisi kotipelissä antaa. Meidän pelistä katosi tuossa vaiheessa jänne harmillisesti kertasi päävalmentaja Asko Rantanen ottelua Forssan Lehdelle.

3 tähteä Veeti Vuorio

1 tähti Joona Vainio